Funderar du på vad du och familjen ska göra under sommarens semester? Varför inte prova något nytt och åk på äventyr i vildmarken. Sverige har natur av högsta klass och är något som definitivt är värt att uppleva. Även om du inte är hejare på friluftsliv så är en resa till vildmarken i norra Sverige ett minne för livet.

Lasta bilen full med campingutrustning, stuva in familjen och bege er iväg uppåt mot Norrland och underbar natur. Välj ut några av Sveriges vackraste platser där du campar mitt i naturen och får ett riktigt äventyr.

road tripTänk på detta innan du reser

En bilresa innebär extremt mycket frihet, du kan ta dig vart du vill när du vill. Dock bör du se till att bilen är i toppskick innan du åker. Ska du ut med bilen i vildmarken är det viktigt att du har rätt däck så att du inte blir fast mitt ute i ingenstans. Däck från Goodyear är ett bra val för att kunna köra i lera, vatten och på skumpiga grusvägar. Är det vinterväglag är det extra viktigt att du har rätt däck för att undvika sladd och eventuella olyckor.

Se även till att du packar lagom. På många ställen kan du behöva gå till fots en bit in i skogen för att hitta den perfekta platsen att slå läger på för natten. Läs också på innan du åker om djur och natur. Har du kunskap kommer du utan tvekan att kara dig bättre i vildmarken och kommer att kunna njuta på ett annat sätt. Till sist behöver du bara lite mod. Våga ge dig ut på äventyr. Efter dessa förberedelser är du redo att se det vackraste av Sverige.

Upptäck Sverige på ett nytt

kebnekaiseMånga som har semester och vill ut och resa kanske bara har en utlandssemester i huvudet men tänk om. Sverige har mycket fantastiskt att erbjuda, framförallt när det kommer till natur. Gör ett besök på dessa vackra platser:

  • Sarek. Ett dramatiskt och storslaget landskap som erbjuder fantastiska vyer med sina fjäll på upp till 2 000 meter. Här trivs älgarna så var beredd på sällskap.
  • Abisko. Norrland på riktigt. Här kan du fjällvandra och njuta av det norrskenet som är ett vackert skådespel på himmeln.
  • Treriksröset. Besök Sveriges nordligaste punkt där Sverige, Norge och Finland möts. Du kan inte ta bilen hela vägen hit utan får vandra sista biten.
  • Kebnekaise. Gör en riktig bedrift och bestig Sveriges högsta berg. Detta tar vanligtvis mellan 8-14 timmar och är en riktig utmaning som är väl värt besväret.
  • Korallgrottan. Sveriges längsta grotta i kalksten. Ett spännande äventyr som är en rolig hinderbana att ta sig igenom.

Ta efter en växande trend

Allt fler väljer att semestra i Sverige vilket du bör ta efter. Om vi ska få behålla den vackra naturen behöver alla dra sitt strå till stacken och minska på utlandssemester. Både för att minska flygandet som har en oerhört negativ effekt på klimatet, samt för att stötta den svenska turistnäringen. Du kommer att få ett minne för livet!