Nyårsafton till 2016 sköt eftersöksjägaren Mattias Heed en varg på uppdrag av polisen, något som fått konsekvenser han aldrig hade anat – och nu lever han med en daglig oro, hot och osanna rykten.

” – Jag kunde ju aldrig tro att det skulle få sådana konsekvenser. Jag gjorde bara mitt jobb. Jag hade inte räknat med att få dödshot för att jag avlivade en svårt skadad varg, säger Mattias Heed.” läs mer här.

vargDet var på nyårsafton till 2016 som Mattias Heed på uppdrag av polisen ombads ta med sig sina olika jakttillbehör och ge sig iväg på eftersök av en svårt skadad påkörd varg, vilket han också gjorde. Men kort därpå började rykten på byn gå om att Mattias inte alls skulle ha agerat på order av polismyndigheten utan att han istället skulle vara en tjuvskytt. Något som Mattias fått känna konsekvenserna av, trots att rykten om detta inte alls är sanningsenliga. Kort inpå händelsen ansågs hans situation till exempel så pass allvarlig att polisen gett honom personskydd, skriver Expressen. Likaså har han fått utstå såväl hat som hot och hans bil har flertalet gånger vandaliserats. Nu senast i juli upptäckte han att hans bil brunnit och efter kontakt med polis kunde konstateras att branden i bilen faktiskt var anlagd och en undersökning påbörjades för att finna den skyldige. Denna har nu lagts ner skriver nwt och till tidningen förklarar kriminalinspektör Johanna Sachs, som är förundersökningsledare på krimjouren i Karlstad, att anledningen till det är för att det inte fanns tillräckliga bevis – trots att man funnit två fingeravtryck på bilen som brann. Så för Mattias är det bara att fortsätta sin vardag och hoppas på att oron han känner och omgivningens reaktioner på hans skjutning av den skadade vargen kommer dö ut så småningom.