Jobbar du i skogen så har du säkert redan rätt maskiner för dina arbetsuppgifter. Men att ha rätt belysning är viktigt så att du ser vad du gör, och det åstadkommer du lättast genom att investera i rätt belysning till dig och dina maskiner.

Oavsett om du jobbar djupt inne i skogen eller i nära anslutning till vägar, är det viktigt att du och dina fordon syns. Med hjälp av blinkande belysning säkerställer du att du drar uppmärksamhet till dig så att bilister ser dig och ditt fordon. Hitta rätt arbetsbelysning här för att göra ditt arbete enklare och säkrare.

Vikten av att ha bra arbetsbelysning

Som skogsarbetare arbetar du utomhus året runt. Det innebär att du bland annat arbetar när det är mörkt ute, vilket kan innebära en fara för dig. På vintern blir det mörkt tidigt på dagen och ljusnar väldigt sent, vilket ställer extra höga krav på bra belysning för att du ska kunna genomföra ditt arbete på rätt sätt. I skogen blir det kolsvart så fort solen går ner och därför är det viktigt att både du och dina maskiner har rätt belysning.

Satsa gärna på en bra pannlampa till dig själv och se till så att du har en pannlampa som förser dig med riktigt bra ljus oavsett väder. Att den är vattensäker är därför A och O. Oftast får man vad man betalar för så var inte rädd för att lägga några extra kronor på en pannlampa av bra kvalitet. Men dina maskiner bör också ha bra belysning. Satsa på riktigt bra strålkastare som förser dig med vitt, starkt sken så att du kan se ordentligt en bra bit åt alla håll. Montera strålkastare fram, bak samt på höger och vänster sida om maskinerna så att du har bra sikt åt alla håll.