Med en luftvärmepump i fjällstugan får du ett lagom varmt klimat inomhus samtidigt som du sänker kostnaderna för uppvärmning. Luftvärmepumpen är enkel att installera och investeringen lönar sig på bara några år.

Det finns många fördelar med att installera en Panasonic luftvärmepump i fjällstugan. Bland annat är den enkel att sätta på och stänga av när du åker hem från stugan. På så sätt kostar den inget extra när den inte används. Luftvärmepumpen gör dessutom att värmen sprids ut effektivt i hela fjällstugan om den placeras på rätt ställe.

Spara pengar och andra fördelar med luftvärmepump

OFull,Length,Young,Man,Wearing,Glasses,Holding,Using,Air,Conditioneravsett om du är nybliven ägare till en fjällstuga eller vill förnya inredningen i stugan är det viktigt att välja ett effektivt och prisvärt värmesystem. En luftvärmepump gör att du sparar en hel del pengar men hur stor besparingen blir beror på flera faktorer. Bland annat hur kallt utomhusklimatet är och hur planlösningen ser ut. En fjällstuga med öppen planlösning är idealisk eftersom värmen inte stoppas av en vägg.

Förutom att spara pengar genom att sänka värmekostnaderna ger också en luftvärmepump ett mer behaglig klimat inomhus. Fläkten i pumpen gör att värmen sprids ut istället för att enbart vara koncentrerad till separata element.

I en fjällstuga finns för det mesta inte något vattenburet värmesystem vilket gör att många därför är hänvisade till direktverkande elelement. Då blir luftvärmepumpen ett smart alternativ för den som vill sänka sina uppvärmningskostnader till en rimlig investeringskostnad.

Tänk på det här vid installation av luftvärmepump

För att du ska kunna få del av alla fördelarna med luftvärmepumpen är placeringen av pumpen mycket viktig. Värmen från pumpen sprids mer effektivt ju mer mer centralt den är placerad. I en fjällstuga passar luftvärmepumpen extra bra då planlösningen ofta består av ett stort sällskapsrum i direkt anslutning till kök och hall.

När du investerar i en luftvärmepump är det viktigt att du tar hjälp av leverantörens kunskap och installatörens praktiska erfarenhet. En korrekt utförd installation och löpande service och underhåll av luftvärmepumpen gör att den fungerar optimalt och får lång livslängd.

När väl installationen är klar är det bara att njuta av härliga dagar på skidorna och sköna kvällar i en varm och mysig stuga!