Att installera isolerglas i din fjällstugas fönster har många fantastiska fördelar som du inte får missa. Den främsta fördelen är att det gör stugan mer energieffektiv, något som i sin tur är bra för såväl din plånbok som för miljön. En annan fördel är att isoleringen inte bara fungerar mot kyla och värme, utan även mot buller och störande ljud utifrån.

Om din fjällstuga ute i vildmarken är i behov av nya isolerade fönster har du kommit till rätt plats. Att installera isolerglas i din fjällstuga är ett utmärkt sätt att hålla den i en mer behaglig temperatur. Isolerglas är mer effektiva då de istället för att använda en glasruta använder två stycken. Genom att använda två glasrutor kan en luftficka skapas inuti fönstret som kan hålla bort kyla och värme.

Faktum är att isolerglas till dina fönster har en rad fantastiska fördelar:

 • Hjälper till att isolera stugan bättre.
 • Är en kostnadseffektiv investering.
 • Förbättrar stugans ljudisolering.
 • Minskar mängden ultraviolett strålning.
 • Kräver minimalt med underhåll.
 • Ökar stugans marknadsvärde.

Att investera i isolerglas är utan tvekan värt pengarna så fortsätt läsa för att kika närmare på ovanstående fördelar!

Topp 6 fördelar med isolerglas

 1. Hjälper till att isolera stugan bättre. Den främsta fördelen med isolerglas är isoleringen som hjälper till att minska värmeförlusten och värmeförstärkningen. På detta vis får du en mer behaglig inomhustemperatur i stugan.
 2. Är en kostnadseffektiv investering. Eftersom isolerglas ger dig bättre värmekontroll gör det stugan mer energieffektiv under både sommar och vinter. Du kommer att spara pengar på att bli mindre beroende av att använda luftkonditionering eller värmeelement. Dina elräkningar kommer att bli mindre och det är inte bara bra för din plånbok, utan även bra för att minska din miljöpåverkan.
 3. Förbättrar stugans ljudisolering. Isolerglas ger din stuga bättre ljudisolering och förbättrar dess akustik. Luftfickan mellan de två glasrutorna fungerar som en barriär mellan ljudet i stugan och ljudet utanför.
 4. Minskar mängden ultraviolett strålning. Med installerade isolerglas kan du börja inreda stugan utan oro för blekning av mattor, tyger, målningar och fotografier av solens ultraviolett strålning.
 5. Kräver minimalt med underhåll. Vid första anblick kan det verka som att två glasrutor kräver mer jobb och underhåll. I själva verket är högkvalitativa isolerglas lika lätta att underhålla som fönster med en glasruta. Att rengöra dem från damm och smuts görs på precis samma sätt, med lite fönsterputs och en trasa.
 6. Ökar stugans marknadsvärde. Med tanke på att isolerglas har så många fördelar är det ingen förvåning att det ökar stugans värde. Att uppgradera dina gamla fönster och byta till isolerglas är en av de mest lönsamma renoveringsprojekten du kan göra.

Byt ut och uppgradera dina fönster

Om din fjällstuga har gamla fönster bör du på allvar överväga att skaffa isolerglas. Dessa fönster erbjuder som du har sett en rad fördelar som gör din stuga mycket mer trivsam. Även om isolerglas kan vara lite dyrare att köpa än enkelglasade fönster, så uppvägs det utan problem av alla fördelar. Vänta inte och gör din stuga bekvämare, säkrare och mer energieffektiv!