En stuga eller ett litet semesterhus är en väl värd investering både för framtida upplevelser och för plånboken när du vill tjäna pengar. Du får en egen semesterbostad där du kan umgås med familj och vänner och komma hemifrån samtidigt som du kan hyra ut stugan och tjäna pengar när du inte använder den.

stugaEn stuga är oftast av mindre storlek vilket gör att underhållskostnaderna inte behöver vara så höga. Ett tips är att installera en luft luft värmepump i stugan som gör att det går snabbt och enkelt att värma upp huset när gäster ska komma. Med en värmepump kan du dessutom starta uppvärmningen på distans redan någon dag innan gäster ska komma så det är varmt och skönt när de anländer.

Hyr ut stugan och tjäna pengar

Under den pågående coronakrisen har intresset för att hyra stugor ökat markant vilket bevisar att detta är en god investering.

”Bolaget Stugsommar som förmedlar sommarhus ligger på ungefär dubbelt så många bokningar från svenskar som vid samma tidpunkt förra året.” Enligt Sveriges Radio har antalet stugbokningar fördubblats.

Och detta kommer med största sannolikhet hålla i sig ett tag nu när folk äntligen fått upp ögonen ordentligt för att bo i stuga och i fritidshus. Därmed kan du tjäna ordentligt med pengar på din stuga när du inte använder den. När utlandssemestrar knappt finns längre leta folk i Sverige efter saker att göra på hemmaplan. Hyr du ut din stuga kan du ta flera tusenlappar per natt med den hög efterfrågan och du kommer få riktigt mycket pengar i plånboken.