I den sydkinesiska staden Yulin hålls det en årlig hundätarfestival som blivit otroligt uppmärksammad i västerländska medier som inte riktigt förstår varför sommarsolståndet ska firas med att äta hundar. 

Sedan 25 år tillbaka har man i den sydkinesiska staden Yulin firat sommarsolståndet med en stor hundätarfestival, men årliga protester som hörs högre för varje år som går skriver dn.se.  Detta då hunden fått en allt större roll i våra samhällen: den har gått från att bara vara ett djur till att bli en bästa vän för många människor och även en familjemedlem som vi lägger tusentals kronor på. I takt med att allt mer sprids online i sociala medier och på Youtube har det protesterna ökat år efter år och enligt olika djurrättsaktivister slaktas det över 10 000 hundar under festivalen. Vad festivalarrangörerna nu gör är att de tar bort vad menyn består av för att de hoppas att västvärldens blickar inte ska finna dom. Varför man just äter hundar under sommarsolståndet är för enligt den kinesiska tron så stimulerar hundköttet värmen i kroppen och det sägs att man då blir av med kölden som varit från vintern och man anses bli lyckligare och få en god hälsa. Mycket vidskepligt helt enkelt.

Är inte alla djur våra vänner

I en annan artikel går det att läsa en annan vinkel i debatten som handlar mer om att vi skriker högt när det kommer till hundar, men verkar inte bry oss nämnvärt när det gäller hur grisar blir behandlade. Kanske borde man ta ett helhetsgrepp om själva djurfrågan och vad vi vill leva i för samhälle.

Populär med hund

112819-newsDet är enkelt att se att hunden blivit otroligt populär i våra samhällen då hyllorna i matbutikerna svämmar över med allt från hundgodis till leksaker. Foder som Acana hundfoder av högsta kvalitet en kan handla online blir även viktigare och nu är det inte priset som spelar roll utan det viktigaste är vad som finns i förpackningarna.