Jönköping bjuder på en fantastisk natur på många sätt, här finns kontraster som ger ett spännande landskap. Mysig barrskog, men även svensk björkskog lika väl som vackra ängar och klipphällar i skärgården. Du kan enkelt ta dig ut i mark och natur även om du inte campar ute i det fria.

Det finns inte bara ett hotell i Jönköping som erbjuder komfort i kombination med natur. Tvärtom har du ett flertal bra boenden att välja mellan. Här är artikeln för dig som vill uppleva den småländska naturen, men inte är sugen på det renodlade friluftslivet.

Stadsliv med naturen runt knuten

Även om Jönköping är en storstad i svenska mått, bjuder staden på det bästa från både natur och stad. Gillar du till exempel både golf och stadsliv kan du enkelt hitta ett hotell i Jönköping som erbjuder golfpaket, vilket gör det smidigt att njuta av stadspuls i kombination med natur och friluftsliv. Då hinner du med andra trevliga aktiviteter utöver golfen. Äta gott på någon av stadens välrenommerade restauranger eller varför inte gå på konsert eller uppleva Jönköpings rika kulturliv?

Anpassat för friluftsliv

Det bör också nämnas i sammanhanget att du har utmärkta transportmedel för att ta dig runt i den närliggande naturen. Välplanerade cykelbanor, tillgängliga busslinjer och även bra landsväg för dig som kommer med egen bil.

Är du inget fan av golf finns annars den välkända Vätternrundan att satsa på. Efter tävlingen är du välförtjänt avkoppling på något av stadens trevliga hotell. Du som helst undviker camping eller tält i det fria kan alltså enkelt njuta av friluftsliv trots att du väljer det bekväma hotellboendet!